1 Şubat 2008 Cuma

3. TARTI ZAMANI



Günaydın DKZ ailesinin nezih insanları :)

BEn sabah mail kutumu açtım baktım ama nedense kimseden tartı sonucu falan alamadım? Eee 3. tartı zamanını unuttunuz mu yoksa??? :)

Hadi hadi pamuk eller klavyelere; sonuçlarınızı yazın da yayınlayalım bakalım...

NOT : KIZLAR KİLO CETVELİ HAZIRLADIK;AYRINTILI GÖRMEK İÇİN LÜTFEN RESMİN ÜSTÜNE TIKLAYIN BÖYLE PEK SEÇİLMİYOR :)

17 Comments:

Adsız said...

çizelge süper olmuş çok hoşuma gittim ama benim haneme bir artı daha eklenecek ne yazıkki bugün itibariyle 80 kiloyum en kısa zamanda kendime gelmeyi umuyorum sevgiler

Adsız said...

çizelge süper olmuş çok hoşuma gittim ama benim haneme bir artı daha eklenecek ne yazıkki bugün itibariyle 80 kiloyum en kısa zamanda kendime gelmeyi umuyorum sevgiler

Adsız said...

Şu halimize bakın, laf çok ama doğru dürüst uygulama yok..
96,8.

Adsız said...

kimsecikler ugramamis anlasilan burasida terk edildi ...dün tartilma günüydü ve cogunlugu ugramamis???


neden acaba???

nerdesiniz dkzciler zaten cok kücük bir grubtu kendini tutabilen birde simdi sizler kaybolmayin aradan :(

sevgilerimle yasemin

Adsız said...

arkadaşlar bu ay hiç başarılı olamadım. çünkü konsantre eksikliğim vardı.hastalık felan vede son haftayı 1 haftalık tatile çıkınca kilo aldım. 72 yazabilirsiniz.

Adsız said...

merhaba arkadaşlar. bende bu ay başarılı değilim 81,2 oldum. Aslında bir açıdan başarılı olduğumuda düşünüyorum. Çünkü bu ay kortizon kullanmaya başladım. Doktorum kilo alabileceğimi söyledi. Çok dikkatte ettim ama yinede almışım. İnşallah öbür aya daha başarılı oluruz...

Adsız said...

kıslar uzun zaman giremedim kusura bakmayın,ben 65 kılo oldum,yuppiiiiii!!

TuBiKKo said...

burchakcım tebrik ederim seni nasıl verdin o kiloları harikasıııınnnn :) hem de 5 kilo ne kadar zamanda verdin bi anlat bakalım :)

Adsız said...

bende merak ettim, ya ben bu isi gercekten kavradim olayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:)

hepinizi kocaman öpüyorum

sevgilerimle yasemin

Adsız said...

1 ay 1 hafta içinde verdim,acıktıkca yedim,doyunca kalktım,ama saglıklı yemeklerle doymaya calıştım,çünkü ben abur cubur hastasıyım eger her acıktıgımda onlardan yemiş olsaydım kılomu veremezdim,mesela 3 ceşit yemek var dimi,ben hepsinden önce az az alıyorum tabagıma koyup yiyorum hala doymadıysam gene alıyorum ama normalde 1 tabakla doydugumu farkettim,mesela benim hatam surdaydı,aman ondanda tadayım ondanda derken cok yiyordum,şişiyordum,artık hepsinden azar azar yiyip hevesimi de alıyorum,gözümde doyuyor.mesela kızartma seviyorum diye her acıktıgımda kızartma yemedim arada yedim,normalde 3-4 saatte 1 acıkıyoruz ama az bişeylende doyabiliyoruz,sık sık yedigimiz için.yani kısacası belki biraz diyete giriyor diyeceksiniz ama tek yaptıgım saglıklı beslenmeydi,aksam bile 7 den sora meyvemide yedim,sütümüde içtim,hiç aç kalmadım..

Adsız said...

Evet kızlar dediğim gibi biraz önce tartıldım ve 58kilo olduğumu gördüm o kadar sevindim ki anlatamam.. Ki dediğim gibi tatildeydim, herhangi bir kısıtlamayı geçin çok fazla yiyorum diye üzülüyor nasıl tartıya çıkacağım diye korkuyordum. Ama bu tatil o kadar iyi oldu ki, dkz üzerinde çok düşünüp üzerinde çalıştım ve (hala bir miktar korkularım ve engellerim olsa da..) baya bir anlamış ve mesafe katetmiş bulunuyorum. Hepsini tabiki sizlerin yorumlarıyla birlikte paylaşacağım..
Öncelikle sanırım şuan burda 'Biraz da biz dikkat etmeliyiz. Bu kısıtlama anlamına gelmese de az yeyip doyduğumuzu fark etmeliyiz' gibi tartışmalar var. Evet buna benim yorumum şöyle aslında: bu ne kadar hasta olduğunuza bağlı. ve bunu ancak kendiniz bilebilirsiniz. Hasta demekle kastım; yeme bozuklukları yani kontrol kayıpları (kompülsiyonlar), yerken kendine hakim olamama sorunları yaşıyorsanız eğer durum biraz farklı oluyor. En ufak 'Biraz dikkat edeyim' lafınızı bile beyniniz bir kısıtlama olarak algılıyor ve yangına körükle gitmiş oluyorsunuz, daha fazla kompülsiyonlar baş gösteriyor. Bu aşamada bana soracak olursanız bu ciddi bir hastalıktır ve hedef kilo vermekten çok iyileşmek olmalıdır. Ben bunu çok olmasa da yaşadım ve bundan kurtulmak baya bir zaman aldı. Eğer böyle bir durumdaysanız size elimden geldiğince destek verebilirim ama unutmayın ki bu hastalıktan kurtulmadan kilo veremezsiniz. Ve bunu atlatmak biraz zaman, çaba, emek ve cesaret istiyor...
Ve dediğim gibi böyle bir sorununuz yoksa veya atlatmışsanız her şey çok daha kolay. Kıtlığı aklınızdan çıkartıp bolluğu yerleştirdikten bir müddet sonra zaten bedeniniz az yemek istiyor. Yani benim böyle oldu. Yediğim miktarlardan rahatsızlık duymaya başladım. Demek istediğim esas nokta: kısıtlamayı siz dayatmıyorsunuz, bu kendiliğinden oluyor. İşin bence en zevkli yanı bu :) Bedenimin artık az miktarlar istediğini duyumsamak ve yaşamak benim için tarif edilemez bir mutluluk çünkü eskiden çok yediğim için çok üzülür ve neden az yiyemediğimi, kendimi tutamadığımı düşünürdüm. Burda önemli olan nokta ise sizin de "dikkat etmek" diye tarif ettiğiniz gibi, bedeninize yardımcı olmak. Çünkü eski alışkanlıklardan kurtulmak sanıldığı kadar zor değil. Az yediğinizde kendinizi tuhaf hissediyorsunuz, sanki normal değilmiş gibi geliyor. Bir diğer şey de çevreniz. Sizi tanıyanların baskısını üzerinizde hissedebilirsiniz "Neden az yiyorsun? Sen bu kadar yemezdin. Bu kadarla doyulur mu hiç? Biraz daha ye. vs.." Kısacası bazen hem kendinizle hem de çevrenizle bu konuda kendinizi mücadele içinde bulabilirsiniz. Bunlarla mücadeleyi de artık sizin kendi yaratıcılığınız belirliyor biraz da :) -çünkü ben de hala bunu aşabilmiş değilim :)) - Dediğim gibi biraz dikkat etmek derken asıl konu asla kısıtlama yapmak değil, sadece yeni alışkanlıklar oluşturmak, bedeninizin uyarılarına ihtiyaçlarına kulak vermek için biraz çaba göstermek gerektiğine katılıyorum. Ama vurguluyorum eğer kısıtlamaları, diyet kalıntılarını kafanızda bitiremediyseniz, bolluğu yerleştiremediyseniz, az miktarlar yemeniz kesinlikle ama KESİNLİKLE bedeniniz tarafından kıtlık olarak algılanacak ve yaptığınız şeyin diyetten farkı olmayacaktır. Dkzyi diyetten ayıran nokta işte tam burda. Diyetçi arkadaşlara sesleniyorum, siz az yemeyi bedeninize dayattığınız için hiç kaçış yok çok ama çok kötü sonuçlar verecektir ve hüsrana uğrayacağınızdan şüpheniz olmasın. Zayıf kalsanız bile yaşamınız çekilmez hale gelecek ve hiç tad alamayacaksınız. Ben uyarma görevimi yapayım gerisi size kalmış ama umarım geç olmadan fark edersiniz bunu. Sonuçta sizin yaşamınız. Dkznin güzelliği işte burda başlıyor. Az yiyebiliyorsunuz ama bu doğal olarak kendiliğinden, bedeniniz istediği için oluyor.
Ben böyle yapmaya gayret ediyorum. Bedenim az miktarlar istiyor ben de olabildiği kadar bir emir kulu olarak :) onun isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Bu her zaman olmasa da bazen az, bazen bir miktar fazla, bazen tok olduğum halde ikramlarda.. Önemli olan sağlıklı, mutlu olmak ve huzuru yakalayabilmek. Tüm yazdıklarımın özeti tek cümleyle: önce bedeninize kıtlığın bittiğini öğretin ve sonra onun söylediklerine kulak verin. Bu kadar özetle ne kadar anlatabildim ama ben Ozan Tunçer'in kitaplarından giderek aşama aşama pes etmeden uygulamaya çalıştım. O kitapların daha açıklayıcı olduğuna eminim.
Daha fazla uzatmadan bitiriyorum artık :) yine aklınıza takılan bir şey olduysa yazmaya hazırım. kendinize çok iyi bakın. Hepinizi öpüyorum...

TuBiKKo said...

arıpetekim canım ne kadar da güzel yazmışsın sen seni tebrik ediyorum :) ben herkesin senden bu konuda çok fazla öğreneceği olduğuna inanıyorum ve emin ol ben de buna dahilim :) ben kendi adıma senden buradaki yazılara dahil olmanı istiyorum..Eğer dkzgrubunun blog yazarlarından biri olmak istersen sana bir yazar davetiyesi gönderelim derim..Bizim yazdığımız gibi yani sadece yazıların altındaki yorumlarda kalmadan bil fiil yazı yazmanın hepimiz için çok hoş olacağını düşünüyorum..Sonuçta anlatımın da gerçekten çok akıcı ve açıklayıcı... Senin için bir mahsuru yoksa yazar grubuna katılmak ister misin? Biliyorsun ki biz de iş yoğunlğu nedeni ile çok sık yazamıyoruz...Böylece hem burası boş kalmamış olur hem de nildiklerini uyguladıklarını burdaki herkesin gözden kaçırmadan okuyacağı şekilde yazmış olursun :)
Sevgilerimle Tubikko...

Adsız said...

Tubikkocum bu yazdığın yazıya hem çok şaşırdım hem çok sevindim :)) böyle düşünmen beni çok mutlu etti yazarken biraz karışık mı oluyor anlaşılmıyor mu acaba diye düşünüyordum ama açıklayıcıysa eğer ne mutlu bana :) yazarlık konusunda tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve bir de herkes de seninle aynı fikirde olacak mı onu da bilmiyorum. Diyet kardeşliğine üye olurken mail adresi almıştım onu veriyim önce arpetek@yahoo.com.tr Dediğim gibi tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum ama yardımım olacaksa elimden geleni yapmaya hazırım. Sevgilerle..

Adsız said...

Arıpetek tebrik ediyorum. Gerçekten iyisin bence.. Keyifle okuyorum..

Adsız said...

Gerçekten Arıpetek'in yazısı çok açıklayıcı, bence o yazıyı hikayeler bölümüne ekleyin her zaman elimizin altında olsun. Tubikko bence çok doğru söylüyor çok güzel yazıyorsun yazılarını bekliyoruz canım. Çünkü kilo verme çabasındayken manevi destek çok iyi geliyor. Hepinizi öptüm...

Adsız said...

Çok teşekkür ederim :) beğendiyseniz ne mutlu bana

Dietcil said...

Sanırım DKZ yi yavaş yavaş anlamaya başlıyorum.Açıklamalar ayrıntılı ve çok hoş.Teşekkürler